Spring naar inhoud

Vierde ondernemersbijeenkomst ZKD

In het kort 

Op 29 november gingen ondernemers van ZKD in gesprek over de toekomst van het bedrijventerrein.  

Op deze pagina vind je meer informatie over de bijeenkomst, kun je vragen stellen en het verslag opvragen.

Er zijn in de afgelopen 1,5- 2 jaar veel gesprekken geweest met ondernemers, de ondernemersvereniging en omwonenden over de toekomst van het bedrijventerrein. Ook hebben twee adviesbureau met ondernemers en vastgoedeigenaren gesproken over hun toekomstplannen op ZKD. Al deze informatie heeft de stedenbouwkundige van de gemeente verwerkt in een aantal ‘ruimtelijke concepten’.

Campusontwikkeling en verkennen toevoegen andere functies

Een van de voorbeelden is een campusontwikkeling langs de Kerketuinenweg, o.a. rondom de huidige gebouwen van het ROC Mondriaan. Hier komt werken, leren en innoveren samen.

Ook wordt er gekeken naar opties waarbij er verschillende functies in het gebied samen komen. Zo kan er langs de Zichtburglaan en langs de randen van de Meppelweg en Dekkershoek de hoogte in gebouwd worden (‘verdichten’). In deze gebieden zouden verschillende functies gemengd kunnen worden.

Belangrijke randvoorwaarde voor een dergelijke ruimtelijke ontwikkeling is dat de groei van het aantal vierkante meters bedrijfsruimte voorop staat en iets toevoegt aan het gebied. Het toevoegen van andere functies is ondergeschikt aan het toevoegen van bedrijfsruimte. Het toevoegen van functies wordt overwogen om meer levendigheid en sociale veiligheid in het gebied te brengen.

Vervolg

In Q1 2023 wordt het gebiedspaspoort door het college en raad vastgesteld. Wilt u het volledige verslag opvragen? Stuur dan een e-mail naar zkd@denhaag.nl.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte

Geef mij een nieuwe code

Annuleren