Spring naar inhoud

De thema's voor de toekomst van ZKD

Voor het bedrijventerrein ZKD zijn we vooral op zoek naar ideeën die vallen binnen de thema’s bedrijfsruimte, economie, mobiliteit, leefbaarheid en duurzaamheid. Lees hieronder wat deze thema’s betekenen.

Bedrijfsruimte

In Den Haag is veel vraag naar meer ruimte voor bedrijven. De gemeente wil daarom rond de 40.000 m2 extra bedrijfsruimte op het ZKD-terrein. De grond en de gebouwen zijn vaak van eigenaars en ondernemers. Daarom hebben ondernemers hun plannen ingestuurd. Insturen is nu niet meer mogelijk.

Economie

Meer werkgelegenheid is belangrijk voor een groeiende stad. Ook op ZKD. Hierover konden ondernemers terreinpunten indienen.

Mobiliteit

De groei van de stad brengt meer drukte met zich mee. Daarom is het belangrijk dat we slim omgaan met de ruimte die er is. Hoe zorgen we ervoor dat het ZKD-terrein bereikbaar en verkeersveilig blijft? Denk bijvoorbeeld aan meer ruimte voor de fiets, voldoende parkeerplaatsen, deelauto’s of openbaar vervoer. 

Leefbaarheid

Een leefbare stad is schoon, veilig en aantrekkelijk om in te wonen of werken. Dit kan bijvoorbeeld door meer groen, voldoende bankjes of afvalbakken. Maar ook: verschillende soorten bedrijven en een juiste mix van wonen, werken en ontspanning. 

duurzaamheid op bedrijventerrein zkd

Duurzaamheid

De gemeente wil ZKD klaarmaken voor de toekomst. Het zou dus mooi zijn als het terrein zijn steentje bijdraagt aan het klimaat. Bijvoorbeeld door groene daken, zonnepanelen en laadpalen voor elektrische auto’s. Maar bedrijven kunnen zelf ook iets doen door hun uitstoot of afval te beperken.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte

Geef mij een nieuwe code

Annuleren